top of page
A nurse taking card of old patient

INFORMATIE VOOR ZZP'ERS

Wil jij aan de slag als zzp’er in de zorg? Wij helpen je aan de opdrachten die bij jou passen. Benieuwd naar hoe het werkt? Dat zie je hier!

Aanmelden als zzp’er

Je kan jezelf via deze site eenvoudig aanmelden als zzp’er. Als je over alle benodigde documenten beschikt, kun je deze uploaden zodra de aanmelding is gedaan. Dit zorgt voor een snelle en vlotte registratie.

 

Eerste kennismaking

 

Zodra alle documenten geheel zijn ingediend, plannen we een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek leren we elkaar kennen, stellen we je voor aan onze opdrachtgevers, bespreken we de diensten voor die je wilt werken en leggen wij uit hoe SpotForCare werkt.

Op zoek naar een opdracht

Via het systeem van SpotForCare krijg je alle diensten te zien. Zie je er een waar jouw hart sneller van gaat kloppen? Accepteer de dienst dan gelijk!

 

Je eerste opdracht

 

Het is tijd om te beginnen! Jij doet je best, terwijl wij de facturen maken en zorgen voor tijdige betalingen.

Male Nurse

Wat vragen wij van je als zzp’er voordat je aan de slag kan bij SpotForCare?

Wil je een zelfstandige zorgprofessional worden? Om je carrière als zelfstandige via SpotForCare te starten, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden! Zie hieronder.

 • Registratie bij Kamer van Koophandel
  Het is essentieel om het meest recente uittreksel van de Kamer van Koophandel in te dienen. Zorg ervoor dat de persoonsgegevens op je uittreksel kloppen en dat jouw SBI-code onder je functie valt.
 • Een BTW - Nummer
  Als jij je hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, krijg je een brief van de belastingdienst met daarin jouw btw-nummer. Deze heb je nodig om jouw financiële gegevens compleet te maken.
 • Melden bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd
  Vanaf 1 januari 2022 moeten zzp’ers zich inschrijven als zorgverlener bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Hiervoor moet je eerst een e-herkenning aanvragen op minimaal niveau eH3. Je moet je dan registreren via toetreding zorgaanbieders waarna je de bijbehorende vragenlijst in moet vullen. Hierna ben je aangemeld in het zorgaanbiedersportaal.
 • Aansluiting klachtenfunctionaris en geschillencommissie
  De Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillenzorg (wkkgz) stelt het lidmaatschap van een klachtenfunctionaris en geschillencommissie verplicht. Hierin zou ook een module Wet Zorg en Dwang moeten worden opgenomen.
 • Een zakelijke rekeningnummer
  Voor zzp’ers is het zinvol om een zakelijk rekeningnummer te hebben. Op deze manier kan een duidelijk scheiding tussen privé- en zakelijk bankieren worden gerealiseerd.
 • Bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering
  Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is verplicht als je via SKM wilt werken. Dit betekent dat je verzekerd bent tegen aansprakelijkheidsrisico’s wanneer je anderen schade toebrengt. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de gevolgen van beroepsfouten op het werk. Je polis blad moet je bij ons inleveren. De meest gebruikte verzekering is bij Sas Assurantiën.
 • Identificatie
  Het is verplicht om een kopie van een geldig identiteitsbewijs of verblijfsvergunning aan je profiel toe te voegen.
 • Een diploma
  Om te starten met SpotForCare heb je na het afstuderen minimaal 1 jaar werkervaring in de zorg nodig. Of je moet BBL-trajecten hebben gevolgd, dit wordt ook als werkervaring gezien. Het moet een zorg gerelateerd diploma zijn zoals: Persoonlijk Begeleider Helpende Verzorgende Verpleegkundige
 • Bijscholing
  Het is belangrijk dat je voor de genoemde functies bevoegd en bekwaam bent. Om de zoveel tijd moet er een bijscholing gevolgd worden. Dit is ook een must voor opdrachtgevers!
 • Overeenkomst van opdracht
  Het is van belang dat de overeenkomst van de opdracht tot stand komt tussen de opdrachtgever en de zzp’er. SpotForCare faciliteert dit door het aanbieden van een opdrachtovereenkomst. De belastingdienst raadt het aan om een overeenkomst te ondertekenen waarin er wordt aangegeven dat je werkt als zelfstandige professional en niet in dienstverband.
 • Een boekhouder
  Het is aan te raden om een accountant in te huren om de zaken op orde te houden. Hierdoor heb je tijd om te doen wat je wilt.
 • Gedragscode
  Naast een aantal kwaliteitseisen die gesteld worden aan een zzp’er, stellen we nog enkele verwachtingen aan. Tijdens de kennismaking wordt de gedragscode met je besproken. Het houdt in dat je als zzp’er de verantwoordelijkheid neemt, een professionele houding hebt, goed kunt samenwerken, prima om kan gaan met feedback en een flexibele instelling hebt.
Aanmelden ZZP'er
Health Care

AANMELDEN ALS ZZP'ER

Wij nemen snel contact met je op.

Selecteer de betreffend dienst (meerdere mogelijk):

Inschrijving geslaagd. Wij nemen snel contact met u op.

bottom of page